Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo z szynką po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Leczo z szynką i kiełbasą to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Łatwe i szybkie do przygotowania.

Leczo z szynką po cygańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z szynką po cygańsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z szynką po cygańsku
Cukinię i szynkę pokroić w kostkę. Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Kiełbasę oczyścić z osłonki, pokroić w pół krążki. Cebulę posiekać i razem z papryką podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Wsypać cukinię, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy, poddusić. Na pozostałej oliwie lekko zrumienić pokrojoną kiełbasę i szynkę. Połączyć z warzywami, dodać pomidory bez skórki, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Leczo z szynką po cygańsku
Posiekaną cebulę razem z papryką podsmażyć na oliwie
Leczo z szynką po cygańsku
Dodać pokrojoną cukinię i pomidory bez skórki
Leczo z szynką po cygańsku
Kiełbasę z szynką lekko zrumienić na pozostałej oliwie
Leczo z szynką po cygańsku
Połączyć z warzywami dodać koncentart doprawić do smaku gotować do miękkości