Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo z warzyw i kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne, sycące i rozgrzewające danie z warzyw i kiełbasy. Leczo podawać samo lub z dodatkiem pieczywa.

Leczo z warzyw i kiełbasy

Składniki:

Leczo z warzyw i kiełbasy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z warzyw i kiełbasy
Cebulę obrać i pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, połączyć z cebulą, podsmażyć, podlać odrobiną wody i dusić około 15 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory bez skórki, dusić kolejne 10 minut. Włożyć pokrojoną kiełbasę bez osłonki, ogórki, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.