tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Legumina z ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na leguminę z ryżu

Legumina z ryżu

Składniki:

Legumina z ryżu

 

Sposób przygotowania:

Legumina z ryżu
Ryż sparzyć gorącą wodą i raz zagotować, nastepnie przelać zimną wodą i zalać wrzącym mlekiem, dodać łyżkę masła i zagotować. Gdy ryż będzie miękki wyłożyć na miskę i ostudzić. Wbić żółtka, wsypać cukru do smaku, trochę rodzynek i cynamonu. dobrze wymieszać, w końcu dodać pianę ubitą z białek i jeszcze raz wymieszać, włożyć do naczynia wysmarowanego masłem i wstawic do piekarnika na 30 minut.

Tagi:

ryż