Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Lekka galareta drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna galaretka drobiowa z jajkiem i warzywami

Lekka galareta drobiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka galareta drobiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka galareta drobiowa
Kurczaka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy, obrane i umyte warzywa: seler i marchewki. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry, ułożyć na dnie naczynia, w którym będzie się chłodzić nasza galareta. Marchewkę z wywaru pokroić w kostkę, dodać osączony groszek z puszki, wyłożyć na jajka. Mięso wyjąć wystudzić, obrać z kości i skóry, pokroić w kostkę. Włożyć do pojemnika. Około litr wywaru podgrzać, wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia, zalać mięso i ostudzić. Włożyć do lodówki do stężenia. Gdy galareta zastygnie należy ją wyłożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i podawać z cytryną.
Lekka galareta drobiowa
Kurczaka umyć włożyć do garnka zalać wodą dodać przyprawy obrane i umyte warzywa seler i marchewki
Lekka galareta drobiowa
Jajka ugotować na twardo pokroić w plastry ułożyć na dnie naczynia w którym będzie się chłodzić nasza galareta
Lekka galareta drobiowa
Marchewkę z wywaru pokroić w kostkę dodać osączony groszek z puszki wyłożyć na jajka
Lekka galareta drobiowa
Mięso wyjąć wystudzić obrać z kości i skóry pokroić w kostkę Włożyć do pojemnika Około litr wywaru podgrzać wsypać żelatynę mieszać do rozpuszczenia zalać mięso i ostudzić Włożyć do lodówki do stężenia