patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 624]

Lekka kanapka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna lekka kanapka z tuńczykiem oraz świeżym szpinakiem. Pysznie i zdrowo. Polecam idealna na śniadanie.

Lekka kanapka z tuńczykiem

Składniki:

Lekka kanapka z tuńczykiem

Kanapka

  • 1 kromka chleba pełnoziarnistego, graham
  • 1 łyżka musztardy
  • Kilka listków świeżego szpinaku
  • Kilka plastrów ogórka świeżego

Rybka

  • 100 g tuńczyka stek w oleju
  • 1 szalotka
  • 1 ogórek konserwowy
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka jogurt naturalnego

Sposób przygotowania:

Lekka kanapka z tuńczykiem
Tuńczyka odcedzam, przekładam do miseczki. Ogórka konserwowego kroję w kostkę. Szalotkę obieram, kroję w kostkę. Dodaję jogurt, musztardą, sól i pieprz. Mieszam.

Chleb smaruję musztardą. Kładę szpinak. Smaruję tuńczykiem. Solę i pieprze do smaku. Ogórka obieram i kroję w plastry. Kładę na kanapkę ok 3 plastey.

Smacznego.