monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Lekka pasta z makreli z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 155
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta pasta na śniadanie? Czemu by nie? Wystarczą dosłownie 3-4 składniki, kilka minut pracy i możemy się cieszyć pyszną, sycącą pastą do pieczywa.

Lekka pasta z makreli z jajkiem

Składniki:

Lekka pasta z makreli z jajkiem

 

  • 75 g mięsa z makreli wędzonej
  • 2 jajka na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ogórki konserwowe- 100g
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu teryiaki
  • Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Lekka pasta z makreli z jajkiem

ETAP 1:

Lekka pasta z makreli z jajkiem
w misce wymieszać starte jajka ogórka i roztartą rybę

Zimne jajko obrać ze skorupki. Zetrzeć je na tarce o małych oczkach. Mięso ryby oczyścić z ości, przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Ogórka zetrzeć tak jak jajko i pozbawić soków. Do ryby dodać starte jajko i ogórek.

ETAP 2:

Lekka pasta z makreli z jajkiem
szczypiorek drobniutko posiekać i dodać do miski

Szczypiorek drobno posiekać. Dodać go do miski.

ETAP 3:

Lekka pasta z makreli z jajkiem
na koniec dodać koncentrat oraz przyprawy wymieszać

Doprawić sosem teryiaki oraz koncentratem. Dodać pieprz. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.


Smacznego!