patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta z makreli wędzonej idealna dla każdego dbającego o figurę. Polecam, i życzę smacznego.

Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 /2 makreli wędzonej
  • 1 /2 ogórka
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka
Makrelę obieram i drobno siekam. Ugotowane jajka obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórka obieram i kroję w drobną kostkę. Rzodkiewki myję i drobno siekam. Wszystko dodaję do miseczki. Pieprzę i solę. Dodaję jogurt naturalny. Mieszam dokładnie.

Posypuję natką pietruszki. Pozostawiam w lodówce na ok 30 min przed podaniem.
Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka
Makrelę obieram a następnie drobno siekam.
Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka
Jajka obieram o drobno siekam w kosteczkę.
Lekka pasta z wędzonej makreli i ogórka
Następnie dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.