Justi2401

Justi2401

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 243]

Lekka sałatka- dodatek do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta, pyszna, lekka, dietetyczna i chrupiąca sałatka, która idealnie komponuje się z mięskiem czy rybą.

Lekka sałatka- dodatek do obiadu

Składniki:

Lekka sałatka- dodatek do obiadu

 

  • 1/2 główki sałaty karbowanej
  • 1 ogórek długi wężowy
  • 4 rzodkiewki
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka- dodatek do obiadu
1. Liście sałaty podzielić, porwać, umyć i dokładnie osuszyć. Ogórka pozbawionego gniazd nasiennych pokroić w kostkę, rzodkiewkę w cienkie plasterki, a pomidorki na połowy.

2. Wszystkie warzywa wrzucić do miski. Zalać oliwą i dokładnie, lecz lekko wymieszać. Doprawić według uznania pieprzem i solą, wymieszać.

Smacznego!