kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 281]

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na lekką sałatkę z roszponką i rzodkiewkami, żółtą papryką i cebulką. Do tego jogurt naturalny i przyprawy.

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami

 

  • garść roszponki
  • 5 rzodkiewek
  • kawałek żółtej papryki
  • pół małej cebulki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Roszponke wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Żółtą papryką myjemy i kroimy w niedużą kostkę.

Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umytą i odsączoną z wody roszponke przekładamy do miski
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki i wkładamy do miski
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umytą żółtą papryką kroimy w kostkę a cebulę w kosteczkę
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy

Tagi:

sałatka