kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na lekką sałatkę z roszponką i rzodkiewkami, żółtą papryką i cebulką. Do tego jogurt naturalny i przyprawy.

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami

 

  • garść roszponki
  • 5 rzodkiewek
  • kawałek żółtej papryki
  • pół małej cebulki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Żółtą papryką myjemy i kroimy w niedużą kostkę.
Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umytą i odsączoną z wody roszponke przekładamy do miski.
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki i wkładamy do miski.
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Umytą żółtą papryką kroimy w kostkę a cebulę w kosteczkę.
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewkami
Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.

Tagi:

sałatka