jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Lekka zupa jarmużowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli masz jarmuż możesz ugotować lekką smaczną i zdrową zupę.

Lekka zupa jarmużowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lekka zupa jarmużowa

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa jarmużowa
Myjemy i obieramy warzywa. Liście jarmużu kroimy drobno po wycięciu zgrubienia w środku liścia. Ziemniaki kroimy w kostkę. Zalewamy warzywa bulionem, dodajemy posiekany czosnek i gotujemy do miękkości. Kroimy cebulę, szklimy ją na rozgrzanej na patelni oliwie. Oprószamy mąką, smażymy cebulę mieszając przez kilka minut po czym wsypujemy do zupy. Doprawiamy zupę solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Podajemy zupę gorącą posypaną posiekaną natką pietruszki.
Lekka zupa jarmużowa
Myjemy i obieramy warzywa. Liście jarmużu kroimy drobno po wycięciu zgrubienia w środku liścia.
Lekka zupa jarmużowa
Etap 2Zalewamy warzywa bulionem, dodajemy posiekany czosnek i gotujemy do miękkości.
Lekka zupa jarmużowa
Oprószamy mąką, smażymy cebulę mieszając przez kilka minut po czym wsypujemy do zupy.

Tagi:

mak