Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Lekka zupa z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna zupa z podgrzybkami i ziemniakami jest syta i rozgrzewająca. Często gości na moim stole. Każdy ją lubi.

Lekka zupa z podgrzybków

Składniki:

Lekka zupa z podgrzybków

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa z podgrzybków
Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać litrem wody, dodać kostkę grzybową. Gotować pod przykryciem. Dodać starte na średnich oczkach marchewkę, pietruszkę oraz seler. Nadal gotować. Kiedy grzyby będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku i podawać.