zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Lekka zupka warzywna z grysikiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekka warzywna zupka z dodatkiem grysiku

Lekka zupka warzywna z grysikiem

Składniki:

Lekka zupka warzywna z grysikiem

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupka warzywna z grysikiem
Mięso na rosół myję, zalewam w garnku wodą i zagotowuję. Jeśli wytworzą się "szumy" zbieram je siteczkiem. Zostawiam do gotowania jakieś 40 minut, ugotowane mięso wyciągam z wywaru i po ostudzeniu obieram z kości i dodaję do zupy. Warzywa obieram, myję i kroję na odpowiednie kawałki, kalafiora dzielę na różyczki,czosnek w plasterki,marchewkę w małe kosteczki ( można także zetrzeć na tarce)por w piórka, dodaję do gotującego się mięsa, brukselkę wsypuję zamrożoną. Jeśli dodajemy ziemniaki, trzeba je pokroić w większą kostkę. Przyprawiam.Gotuję do miękkości warzyw, na koniec zasypuję manną, wsypując ją powoli i cały czas mieszam zupę.



Podaję i posypuję na talerzu zieloną pietruszką.