iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekki kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekki kapuśniaczek zaledwie 150 kalorii-porcja

Lekki kapuśniaczek

Składniki:

Lekki kapuśniaczek

 

 

Sposób przygotowania:

Lekki kapuśniaczek
Ziemniaki obieramy z skórki i kroimy w kostkę dość sporą . Marchewkę obieramy i kroimy dekoracyjnie w kwiatuszki. Do garnka z woda ok 1 litr dajemy kapustę kiszona .Jeżeli kapusta jest mocno kwaśna najpierw przelewamy ja wodą Dodajemy ;liść laurowy i gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę . Gotujemy . dodajemy bulion warzywny . Doprawiamy pieprzem . Pod koniec gotowania dodajemy pokrojona w paseczki paprykę . Gotujemy jeszcze kilka minut . Podajemy ozdobiona koperkiem .