pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Lekkie i smaczne leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i zdrowe danie z warzywami wczoraj robiłam:)

Lekkie i smaczne leczo

Składniki:

Lekkie i smaczne leczo

 

  • 1 cukinia
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 1/2 pora
  • 0,20 dkg pieczarek
  • 4 kiełbaski śląskie, lub parówki
  • sól, pieprz, Vegeta, majeranek
  • troszkę oliwy
  • troszkę koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Lekkie i smaczne leczo
Cukinię umyć, obrać ze skórki wydrążyć ziarenka pokroić w paseczki. Marchew oskrobać, pokroić w plastereczki. Paprykę umyć, wydrążyć nasionka pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki.Do rondelka wlewamy odrobinę oliwy wrzucamy oczyszczoną i pokrojoną cebulkę, dodajemy pieczarki i lekko podduszamy. Następnie dodajemy cukinię, paprykę, marchewkę, pora i dusimy ok 10 minut. Kiełbaskę kroimy w plasterki obsmażamy na złoto i dodajemy do warzyw. Dusimy ok 5-8 minut stale delikatnie mieszając. Doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami:) Smacznego!!