sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Orzeźwiający i soczysty napój.

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

Składniki:

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

 

  • składniki:
  • 1 średni arbuz
  • 15 dag truskawek
  • 1 cytryna
  • 2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • klika kostek lodu

Sposób przygotowania:

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa
Orzeźwiający i soczysty napój.Wydrążamy miąższ z arbuza, kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera. Truskawki, myjemy, szypułkujemy i dodajemy do arbuza. Z cytryny wyciskamy sok, usuwamy pestki i wlewamy do owoców. Dodajemy cukier i wodę. Całość miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanek i dodajemy kostki lodu. Smacznego

Tagi:

lody