czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Leśne racuchy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Można także użyć po prostu pieczarek. Ale zdecydowanie są lepsze z dodatkiem leśnych darów jesieni...

Leśne racuchy.

Składniki:

Leśne racuchy.

 

Sposób przygotowania:

Leśne racuchy.
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka, wsypać cukier i łyżkę mąki, dokładnie wymieszać. Przykryć lnianą ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do spienionego zaczynu wbić jajko, dodać szczyptę soli, resztę mąki i mleka oraz pokrojone grzyby, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.