IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Leszcz duszony z cebulą i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Banalnie prosty sposób na leszcza

Leszcz duszony z cebulą i gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leszcz duszony z cebulą i gruszką

 

  • 4 filety z leszcza
  • 1 średnia gruszka
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki musztardy
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Leszcz duszony z cebulą i gruszką
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Gruszkę wraz z cebulą wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Filety płuczemy pod zimną wodą, osuszamy. Z obu stron obficie smarujemy musztardą i osypujemy pieprzem. Układamy na podduszonej cebuli i gruszce na patelni. Dusimy pod przykryciem przez 5-7 minut, po czym odwracamy filet na drugą stronę i ponownie dusimy kilka minut.
Leszcz duszony z cebulą i gruszką
Gruszkę obieramy i kroimy w półplasterki
Leszcz duszony z cebulą i gruszką
Średniej wielkości cebulę kroimy w piórka
Leszcz duszony z cebulą i gruszką
Filety z leszcza smarujemy musztardą i doprawiamy pieprzem
Leszcz duszony z cebulą i gruszką
Filety układamy na podduszonej cebuli i gruszcze

Tagi:

cebula