marina3007

marina3007

Kucharz
[Przepisów: 9]

Leszcz po francusku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepszy z frytkami i surówką z cykorii

Leszcz po francusku

Składniki:

Leszcz po francusku

 

  • Składniki:
  • 1kg leszcza
  • sól,pieprz
  • 10dag masła lub margaryny
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Leszcz po francusku
Leszcza posolic,posypać pieprzem,odstawić na 2godziny w chłodne miejsce. Folię aluminiową wysmarować grubo masłem,włożyć rybę i zawinąć,wstawić na 20 minut do piekarnika. Wyjąć,ostudzić,zdjąć folię ,wyłożyć na żaroodporny półmisek,wstawić na 5 minut do piekarnika. Posypać posiekaną natką pietruszki.Położyć kilka kawałków świeżego masła. Podawać z frytkami,surówką z cykorii lub zielonej sałaty z oliwą.