Leszcz smażony

Babcia Halinka - autor przepisu Leszcz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Leszcz smażony
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8247

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje,


trudność: łatwe
czas:

Leszcz smażony - SKŁADNIKI:

  • ryba (ok. 1 kg)
  • 10 dag tłuszczu
  • łyżka mąki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Leszcz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje, obtoczyć w mące i us­mażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłusz­czem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.



Komentarze do Leszcz smażony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Koszyczki z czosnkiem niedźwiedzim Makaronowe czosnkowe placuszki
Najprostsza zupa z pora Wielkanocna sałatka z kaszą jęczmienną Różowa kanapkowa pasta z jajek
Cytrynowe mini muffinki Wytrawne babeczki z sałatką krabową Truskawki w kefirze na śniadanie
Jajka z farszem z fetą  Owocowa sałatka na ryżu Moja ulubiona pizza
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane