Leszcz smażony

Babcia Halinka - Przepis na: Leszcz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Leszcz smażony
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8247

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje,


trudność: łatwe
czas:

Leszcz smażony - SKŁADNIKI:

  • ryba (ok. 1 kg)
  • 10 dag tłuszczu
  • łyżka mąki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Leszcz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje, obtoczyć w mące i us­mażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłusz­czem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Leszcz smażony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowy krem kokosowy Pomidorowe śniadanko z grzankami i jajkiem Farfalle z jajkiem
Dżem z mirabelek z wanilią Panierowana pierś z kurczaka Francuskie rożki z brzoskwiniami
Potrawka z cukinii i pomidorów Chlebowe mini pizze Makaronowa sałatka gyros
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Jajko w parówkowym sercu Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane