Leszcz smażony

Babcia Halinka - Przepis na: Leszcz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Leszcz smażony
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8247

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje,


trudność: łatwe
czas:

Leszcz smażony - SKŁADNIKI:

  • ryba (ok. 1 kg)
  • 10 dag tłuszczu
  • łyżka mąki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Leszcz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje, obtoczyć w mące i us­mażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłusz­czem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Leszcz smażony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Gofry z cukrem pudrem Omlet z mozzarellą i pomidorem Dorsz w płatkach owsianych
Krem z kalafiora Pomidory faszerowane szprotkami Ryż z jabłkiem  z patelni
Kluseczki maślane  Hamburgery wołowe z salsą pomidorowo-paprykową Pikantne babeczki parówkowe
Pasta tuńczykowa z jajkiem Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Kurczak z pomidorami suszonymi  cherry

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane