Leszcz smażony

Babcia Halinka - Przepis na: Leszcz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Leszcz smażony
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8247

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje,


trudność: łatwe
czas:

Leszcz smażony - SKŁADNIKI:

  • ryba (ok. 1 kg)
  • 10 dag tłuszczu
  • łyżka mąki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Leszcz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje, obtoczyć w mące i us­mażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłusz­czem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Leszcz smażony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii Jajecznica z boczniakami
Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane