Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Leszcz w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis dla wszystkich miłośników rybnych przekąsek! Leszcz w zalewie to prosta w przygotowaniu przekąska - idealna na Wigilię!

Leszcz w zalewie octowej

Składniki:

Leszcz w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Leszcz w zalewie octowej
1. Leszcze spraw, umyj i potnij na dzwonka. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

2. Cebulę obierz, pokrój w krążki.

3. Ocet na zalewę wymieszaj z wodą, dodaj sól, cukier i przyprawy, zagotuj.

4. Ryby ułóż w szklanym naczyniu i zalej przygotowaną wystudzoną marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.