Letnia sałatka Quadiro

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Letnią sałatkę Quadiro serwujemy ze świeżą, pokrojoną w kromki bagietką.

Letnia sałatka Quadiro

Składniki:

Letnia sałatka Quadiro

 

  • liście świeżej sałaty lodowej
  • 10 koktajlowych pomidorków
  • zielony ogórek
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • garść pokrojonych w plasterki zielonych oliwek
  • oliwa extra vergine
  • świeża bazylia
  • garść pestek słonecznika
  • świeża bagietka

Sposób przygotowania:

Letnia sałatka Quadiro
Jeżeli w upalne popołudnie zdecydujemy się na lekkostrawny posiłek, wystarczy iż sięgniemy do pojemników lodówki po liście świeżej lodowej sałaty, dziesięć koktajlowych pomidorów i zielony ogórek. Wszystkie składniki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze cząstki, następnie dodajemy do nich odsączoną zawartość puszki tuńczyka w dużych kawałkach w sosie własnym, garść pokrojonych w plasterki zielonych oliwek bez pestek, skrapiamy oliwą extra vergine, mieszamy i przyprawiamy wedle uznania. Na koniec dodajemy kilka listków świeżej bazylii oraz garść pestek słonecznika. Sałatkę serwujemy ze świeżą, pokrojoną w kromki bagietką.