nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Letnia zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Letnia zupa jarzynowa z pozostałości po obiedzie :) Wyszła pysznie więc myślę, że na stałe zagości w domowym menu:)

Letnia zupa jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Letnia zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Letnia zupa jarzynowa
Mięso i włoszczyznę gotujemy tak jak wywar na rosół. Z gotowego wywaru wyciągamy mięso oraz warzywa. Marchewkę kroimy i w plastry i odstawiamy na bok. Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki z dwóch stron i kroimy na 2-3 cm kawałki, dorzucamy do gotującego się wywaru. Ziemniaki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki. Gotujemy ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafiora i marchewkę, gotujemy 5 minut i wyłączamy. Na koniec doprawiamy, do kubka przelewamy trochę zupy, dolewamy śmietanki i przelewamy do zupy. Koperek płuczemy, siekamy i dodajemy do zupy. Smacznego.
Letnia zupa jarzynowa
Gotujemy wywar warzywno-mięsny
Letnia zupa jarzynowa
Fasolkę płuczemy, odkrajamy końce i kroimy na 2-3 cm kawałki
Letnia zupa jarzynowa
Do wywaru z ugotowaną fasolkę dodajemy kalafior i marchewkę
Letnia zupa jarzynowa
Na koniec doprawiamy, dodajemy śmietankę i koperek