monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Likier cappuccino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zapraszam na delikatny kobiecy likierek. Polecam amatorom kawy. Likier powinien postać kilka dni w lodówce,po tygodniu nadaje się do spożycia.

Likier cappuccino Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Likier cappuccino

 

  • 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • 3 łyżki cappuccino w ulubionym smaku
  • 100 ml spirytusu

 

Sposób przygotowania:

Likier cappuccino
Do garnka wlać mleczko, dodać cukier i dobrze wymieszać. Postawić na ogień i delikatnie ogrzewać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać cappuccino i podgrzewać nadal aż się rozpuści i połączy z mlekiem. Zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnego napoju cappuccino cienkim strumieniem dodawać spirytus cały czas mieszając. Przelać do lodówki. Odłożyć do lodówki. Po 3-4 dniach likier jest gotowy, należy stale przechowywać go w lodówce.
Likier cappuccino
do garnka wlać mleko i dodać cukier i podgrzać
Likier cappuccino
dodać proszek cappuccino i podgrzać do rozpuszczenia