paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Likier malinowy cioci Agaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowując likiery musimy być cierpliwi,gdyż likier nie jest gotowy po godzinie lecz dopiero po kilku tygodniach. Ale wyczekany efekt jest pyszny no i tani.

Likier malinowy cioci Agaty

Składniki:

Likier malinowy cioci Agaty

 

  • 1l soku malinowego,
  • 1l spirytusu,
  • 1kg cukru

Sposób przygotowania:

Likier malinowy cioci Agaty
Sok z cukrem zagotowujemy,co jakiś czas usuwając zbierającą się na powierzchni pianę. Gdy ostygnie dodajemy spirytus. Mieszamy i odstawiamy na tydzień, Po tygodniu likier przelewamy do butelek,zakorkowujemy i odstawiamy na 5 tygodni. Po tym czasie likier jest gotowy i zdatny do spożywania. Do likieru najlepiej użyć własnoręcznie wykonanego soku z malin,nie ze sklepu. Wtedy likier jest najlepszy.