bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Limonkowe skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lekko kwaśne skrzydełka w marynacie z limonki

Limonkowe skrzydełka

Składniki:

Limonkowe skrzydełka

 

  • 12 szt skrzydełek
  • łyżka białego octu winnego
  • sok z 1,5 limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • cebula dymka
  • limonka do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Limonkowe skrzydełka
W misce wymieszać sok z limonki, ocet winy, cukier, sos sojowy. Skrzydełka opłukać, osuszyć. Włożyć do marynaty na min 30 minut. Olej rozgrzać w woku, włożyć skrzydełka i smażyć ok 15 minut, odwracając aż się przyrumienią. Dodać pokrojoną dymkę, smażyć razem chwilę. Przełożyć na półmisek, udekorować plasterkami limonki. Najlepiej podać z ryżem.

Tagi:

sosy