Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Lin a la Monatowa

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę oczyścić, posolić, pokrajac na porcje, obtoczyć w mące, obsmażyć dobrze

Lin a la Monatowa

Składniki:

Lin a la Monatowa

 

Sposób przygotowania:

Lin a la Monatowa
Rybę oczyścić, posolić, pokrajac na porcje, obtoczyć w mące, obsmażyć dobrze rumieniąc. Przygotować sos: posztakowaną drobno cebulę udusić w maśle razem z pieczarkami pokrajanymi na paseczki. Gdy się lekko podrumienią posypać mąką, rozprowadzić wywarem i zagotować mieszając. Następnie przelać sos do większego płaskiego rondla, doprawić do smaku solą, wlać wino, włożyc rybę oraz obrane i pokrajane na ćwiartki ziemniaki. Przykryć rondel i dusić na średnim ogniu 17-20 minut.

Tagi:

lin sosy