Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Lin gotowany w winie z korzeniami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przygotowaną rybę pokrajać w małe dzwonka, posolić, oprószyć pieprzem,

Lin gotowany w winie z korzeniami

Składniki:

Lin gotowany w winie z korzeniami

 

  • 1 lin (kilogramowy)
  • 1 szkl białego wytrawnego wina
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • cynamon
  • kilka goździków
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 2 spore cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • mały pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • odrobina cukru

Sposób przygotowania:

Lin gotowany w winie z korzeniami
Przygotowaną rybę pokrajać w małe dzwonka, posolić, oprószyć pieprzem, włożyć do rondla, dodać listek laurowy, ziele angielskie, cynamon, goździki, zieloną pietruszkę, drobno pokrajaną cebulę, roztrty z solą czosnek, wlać wino i tyle wody aby przykryła rybę. Przykryć i gotować na małym ogniu. Doprawic solą i cukrem. Przed podaniem posypać koperkiem.