Strona główna Lin w śmietanie Edyty

Lin w śmietanie Edyty

Lin « poprzedni | następny »
Edyta2002

Mistrz Kuchni
Przepisy: 196
Lin w śmietanie Edyty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lina w śmietanie podajemy z puree z ziemniaków.


trudność: średnie
czas:

Lin w śmietanie Edyty - SKŁADNIKI:

Lin w śmietanie Edyty - PRZYGOTOWANIE:

Dzień wcześniej zalej lina w maślance i zostaw na noc. Następnie obtocz go w mące i usmaż go na klarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Odstaw w cieple miejsce. Na tej samej patelni zeszklij drobniutko posiekaną cebulę,dodaj koperek i śmietanę.Gotuj aż sos się zredukuje o polowę. Do sosu dodaj rybę i duś jeszcze przez 5 minut na malym ogniu. Ugotowane ziemniaki ubij z maslem, mlekiem i ząbkiem czosnku, dopraw solą i pieprzem. Do glębokiego talerza wlej sos, uluż na nim puree ziemniaczane a na wierzch fileta z lina. Udekoruj świeżym koperkiem. Smacznego...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Lin w śmietanie Edyty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Lin
Halaszle - węgierski kociołek rybny Lin w złotej panierce Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Lin w koperku smażony we frytkownicy Lin w śmietanie z mixem warzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane