Strona główna Lin w śmietanie Edyty

Lin w śmietanie Edyty

Lin « poprzedni | następny »
Edyta2002 - Przepis na: Lin w śmietanie Edyty offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 196
Lin w śmietanie Edyty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lina w śmietanie podajemy z puree z ziemniaków.


trudność: średne
czas:

Lin w śmietanie Edyty - SKŁADNIKI:

  • 150 g filetu z lina
  • 200 ml maślanki
  • 40 g mąki pszennej
  • maslo klarowane
  • PUREE;
  • 200 g ziemniaków
  • 60 g masla
  • 50 ml mleka
  • 1 ząbek czosnku

Lin w śmietanie Edyty - PRZYGOTOWANIE:

Dzień wcześniej zalej lina w maślance i zostaw na noc. Następnie obtocz go w mące i usmaż go na klarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Odstaw w cieple miejsce. Na tej samej patelni zeszklij drobniutko posiekaną cebulę,dodaj koperek i śmietanę.Gotuj aż sos się zredukuje o polowę. Do sosu dodaj rybę i duś jeszcze przez 5 minut na malym ogniu. Ugotowane ziemniaki ubij z maslem, mlekiem i ząbkiem czosnku, dopraw solą i pieprzem. Do glębokiego talerza wlej sos, uluż na nim puree ziemniaczane a na wierzch fileta z lina. Udekoruj świeżym koperkiem. Smacznego...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Lin w śmietanie Edyty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Lin
Halaszle - węgierski kociołek rybny Lin w złotej panierce Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Lin w koperku smażony we frytkownicy Lin w śmietanie z mixem warzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane