Strona główna Lin w śmietanie Edyty

Lin w śmietanie Edyty

Lin « poprzedni | następny »
Edyta2002

Mistrz Kuchni
Przepisy: 196
Lin w śmietanie Edyty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lina w śmietanie podajemy z puree z ziemniaków.


trudność: średne
czas:

Lin w śmietanie Edyty - SKŁADNIKI:

Lin w śmietanie Edyty - PRZYGOTOWANIE:

Dzień wcześniej zalej lina w maślance i zostaw na noc. Następnie obtocz go w mące i usmaż go na klarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Odstaw w cieple miejsce. Na tej samej patelni zeszklij drobniutko posiekaną cebulę,dodaj koperek i śmietanę.Gotuj aż sos się zredukuje o polowę. Do sosu dodaj rybę i duś jeszcze przez 5 minut na malym ogniu. Ugotowane ziemniaki ubij z maslem, mlekiem i ząbkiem czosnku, dopraw solą i pieprzem. Do glębokiego talerza wlej sos, uluż na nim puree ziemniaczane a na wierzch fileta z lina. Udekoruj świeżym koperkiem. Smacznego...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Lin w śmietanie Edyty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Lin
Halaszle - węgierski kociołek rybny Lin w złotej panierce Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Lin w koperku smażony we frytkownicy Lin w śmietanie z mixem warzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane