Strona główna Lin w śmietanie Edyty

Lin w śmietanie Edyty

Lin « poprzedni | następny »
Edyta2002 - Przepis na: Lin w śmietanie Edyty offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 196
Lin w śmietanie Edyty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lina w śmietanie podajemy z puree z ziemniaków.


trudność: średne
czas:

Lin w śmietanie Edyty - SKŁADNIKI:

  • 150 g filetu z lina
  • 200 ml maślanki
  • 40 g mąki pszennej
  • maslo klarowane
  • PUREE;
  • 200 g ziemniaków
  • 60 g masla
  • 50 ml mleka
  • 1 ząbek czosnku

Lin w śmietanie Edyty - PRZYGOTOWANIE:

Dzień wcześniej zalej lina w maślance i zostaw na noc. Następnie obtocz go w mące i usmaż go na klarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Odstaw w cieple miejsce. Na tej samej patelni zeszklij drobniutko posiekaną cebulę,dodaj koperek i śmietanę.Gotuj aż sos się zredukuje o polowę. Do sosu dodaj rybę i duś jeszcze przez 5 minut na malym ogniu. Ugotowane ziemniaki ubij z maslem, mlekiem i ząbkiem czosnku, dopraw solą i pieprzem. Do glębokiego talerza wlej sos, uluż na nim puree ziemniaczane a na wierzch fileta z lina. Udekoruj świeżym koperkiem. Smacznego...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Lin w śmietanie Edyty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Lin
Halaszle - węgierski kociołek rybny Lin w złotej panierce Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Lin w koperku smażony we frytkownicy Lin w śmietanie z mixem warzyw

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane