justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Lin w złotej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uczta dla miłośników ryb słodkowodnych. Lin jest chętnie spożywany ze względu na smaczne mięso.

Lin w złotej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lin w złotej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Lin w złotej panierce
Rybę wypatroszyć, oczyścić z łusek, opłukać i osuszyć, następnie podzielić na porcje. Skropić sokiem z cytryny przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę aby ryba przeszła smakiem przypraw. Jajka roztrzepujemy i dodajemy szczyptę soli lub wegety. Rybę panierujemy w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Podajemy z plasterkami cytryny. Smacznego!
Lin w złotej panierce
Lin jest chętnie spożywany ze względu na smaczne mięso
Lin w złotej panierce
Jajko roztrzepujemy,rybę panierujemy po kolei w mące,jajku i bułce tartej

Tagi:

jajko tarta jajka