kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym łososiem wyjątkowo udane.

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

Składniki:

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

podstawowe

Sposób przygotowania:

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia
Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy. Kremowy serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny oraz drobno posiekanym szczypiorem.

Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego łososia.

Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc żagiel.

Tagi:

kanapki