madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Łódki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolorowa kolacja wywoła usmiech na twarzy każdego czy to mały czy duży, takie małe włochy na talerzu

Łódki z cukinii Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łódki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Łódki z cukinii
Umytą cukinię przekrawamy wzdłuż, wydrążamy i posypujemy solą. Pieczarki, wędlinę najlepiej szynkę oraz obraną cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Gotowym farszem napełniamy wydrążone cukinie i posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach Jeśli mamy mniejsze cukinie wtedy możemy użyć więcej bo i tak zostanie nam farszu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie posypujemy obranym ze skórki i pokrojonym w kostkę pomidorem.
Łódki z cukinii
Posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach