Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Lodowata panna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ten koktajl jest idealny na gorące imprezy

Lodowata panna

Składniki:

Lodowata panna

 

  • 2 łyżki stołowe zamrożonego soku pomarańczowego
  • 2 łyżki stołowe drobno pokruszonego lodu
  • 1 miarka wytrawnego wermutu
  • lemoniada
  • 2 miarki marsali( bardzo słodkie białe i czerwone wina włoskie o zawartości alkoholu 15-18%)
  • plasterek limonki lub cytryny do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Lodowata panna
W mikserze wymieszać sok pomarańczowy, lód i wermut. Przelać do zmrożonego kieliszka do wina albo dużego kieliszka do koktajli i uzupełnić lemoniadą. Dolać marsalę i udekorować. Podawać od razu.

Tagi:

lody