Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Lody bananowo-kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowe lody są najlepsze, po za czasem oczekiwania przygotowuje się je bardzo szybko. Dzisiaj proponuję Wam pyszne bananowo-kokosowe lody dla wielbicieli tych smaków, jedyny warunek jest taki, że trzeba je zjeść od razu jak będą gotowe. Smacznego.

Lody bananowo-kokosowe

Składniki:

Lody bananowo-kokosowe

Na masę lodową:

  • 2 banany
  • 4 kopiaste łyżki mleczka kokosowego
  • pół szklanki wiórek kokosowych

Dodatkowo:

  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • cukrowa posypka w kształcie śnieżynek
  • 4 waflowe rożki do lodów

Sposób przygotowania:

Lody bananowo-kokosowe
1. Obrane banany, mleczko kokosowe ( biała część ) i wiórki kokosowe przekładamy do miski, następnie za pomocą blendera ręcznego miksujemy przez kilka minut, aż masa nabierze puszystości.

2. Tak przygotowaną masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.

3. Podczas mrożenia masę często mieszamy.

4. Gdy masa lodowa będzie miała odpowiednią konsystencję lody nakładamy do waflowych rożków, dekorujemy posypką cukrową i wiórkami.

5. Podajemy od razu po przygotowaniu.

6. Życzę smacznego.

Rady:

Z przepisy wychodzi 4 porcje lodów. Najlepiej podać je zaraz gdy będą miały odpowiednią konsystencje, ponieważ pozostawione na dłużej w zamrażalniku bardzo stwardnieją.

Tagi:

lody deser