blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Lody jeżynowe z polewą kokosową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Lody jeżynowe z polewą kokosową

Składniki:

Lody jeżynowe z polewą kokosową

 

  • 20 dag wiórków kokosowych,
  • limonka,
  • 250 ml soku ananasowego,
  • 30 dag cukru pudru,
  • 25 dag jeżyn,
  • 4 kulki lodów o smaku

Sposób przygotowania:

Lody jeżynowe z polewą kokosową
Wiórki kokosowe gotować w 500 ml wody przez 10 min., zmiksować, przetrzeć przez sito i schłodzić. Limonkę sparzyć we wrzątku. Skórkę zetrzeć na tarce, wycisnąć sok. Wywar z kokosa, sok, skórkę z limon-ki, sok ananasowy oraz cukier puder wymieszać. Do pucharków nałożyć po jednej kulce lodów. Udekorować polewą kokosową i jeżynami.

Tagi:

lody lody