Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Lody porzeczkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wspaniale orzeźwiające i kremowe lody porzeczkowe. Proste w wykonaniu, bez jajek i mocno owocowe. Pyszne!

Lody porzeczkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lody porzeczkowe

 

  • 1 szklanka czarnych porzeczek
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Lody porzeczkowe
Porzeczki włożyć do garnka i lekko podgrzewać, aż rozmiękną. Gorące przetrzeć przez sito, pozbywając się pestek i skórek. Schłodzić w lodówce. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Wlać zimne porzeczki i wszystko połączyć. Przełożyć masę do pojemnika i zamrozić. W trakcie mrożenia można przemieszać parę razy lub przed mrożeniem włożyć masę do maszynki do lodów. Smacznego!
Lody porzeczkowe
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Lody porzeczkowe
Do ubitej kremówki dodać wystudzone, przetarte porzeczki.
Lody porzeczkowe
Wszytko dokładnie połączyć i przelać do maszynki do lodów lub zamrozić w pojemniku mieszając co godzinę.

Tagi:

lody