SUPERPRZEPIS

Lody truskawkowo-bananowe

  • joana30
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Lody truskawkowo-bananowe

W 100% naturalne, zdrowe lody. Można je przygotować w specjalnych pojemniczkach na lody lub zamrozić w dużym plastikowym pojemniku i po zmrożeniu nakładać gałkownicą.

Składniki:

Lody truskawkowo-bananowe

Lody

Sposób przygotowania:

Lody truskawkowo-bananowe

Przygotowanie masy

Lody truskawkowo-bananowe
Obrane i umyte owoce przełożyć do blendera

Truskawki opłukać, obrać z szypułek i wrzucić do blendera. banany obrać, pokroić w plasterki i dodać do truskawek. Owoce dokładnie zmiksować na gładki koktajl. W razie potrzeby dosłodzić do smaku miodem.

Lody na patyku:

Lody truskawkowo-bananowe
Część masy przelać do specjalnych foremek na lody

Część koktajlu przelałam do specjalnych foremek na lody. Zamroziłam kilka godzin. Po wyjęciu przelałam wrzątkiem, aby łatwo wyszły z foremek.

Lody na gałki

Lody truskawkowo-bananowe
Masę po włożeniu do zamrażalnika co godzinę przemieszać widelcem

Pozostałą masę przelałam do pojemnika. Masę mroziłam kilka godzin. W międzyczasie co godzinę przemieszałam aby nie utworzyły się lodowe grudki.
Przed podaniem wyjąć na kilkanaście minut aby trochę zmiękły.
Podawać w wafelkach lub pucharkach.


Tagi:

lody lody