ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Łopatka miodowa-musztardowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cud miód łopatka palce lizać

Łopatka miodowa-musztardowa

Składniki:

Łopatka miodowa-musztardowa

 

  • 1 kg łopatki bez kości
  • 4 łyżki musztardy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki suszonych majeranku,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 100 ml oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Łopatka miodowa-musztardowa
Z miodu, musztardy i oleju z dodatkami przypraw przygotujemy nią mięso i odstawiamy w chłodnym miejscu
na minimum 2 godz. Piekarnik rozgrzewamy do 220*C i wkładamy do niego łopatkę. Po 20 minutach zmniejszamy
temp.na 180*C i pieczemy mięso jeszcze około 1godz.Łopatkę przygotowaną według tego przepisu można podawać na ciepło i na zimno.

Tagi:

beza bezy