olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Łopatka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łopatka natarta sosem sojowym obsypana Vegetą, solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką i ostrą papryką pieczona w piekarniku.

Łopatka pieczona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka pieczona

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona
Łopatkę myję, osuszam, po czym nacieram ją sosem sojowym, a następnie obsypuję Vegetą połączoną z solą, pieprzem czarnym, majerankiem, słodką oraz ostrą papryką. Natarte mięso wstawiam mięso na 12 godzin do lodówki. Po upływie 12 godzin łopatkę umieszczam w folii do pieczenia, nakładam na mięso liście laurowe, po czym zawiązuję folię na brzegach. Przygotowane w ten sposób mięso wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 C i piekę przez około 1,5 h.
Łopatka pieczona
Łopatkę nacieram sosem sojowym, po czym obsypuję: Vegetą, solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką, po czym wstawiam mięso na 12 godzin do lodówki.
Łopatka pieczona
Łopatkę umieszczam w folii do pieczenia, przed zawiązaniem folii nakładam na mięso liście laurowe.

Tagi:

sosy