Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Łopatka pieczona w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna łopatka pieczona w przyprawach. Doskonała jako dodatek do obiadu. Można również nią zastąpić wędlinę i podawać z pieczywem.

Łopatka pieczona w przyprawach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka pieczona w przyprawach

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona w przyprawach
Łopatę dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę oraz czosnek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wlewamy oliwę. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Dokładnie je nacieramy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Następnie mięso skrapiamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy kawałek margaryny i związujemy rękaw. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
Łopatka pieczona w przyprawach
Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Dokładnie je nacieramy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Łopatka pieczona w przyprawach
Następnie mięso skrapiamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy kawałek margaryny i związujemy rękaw. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 170 stopni.

Tagi:

beza bezy