SUPERPRZEPIS

Łopatka pieczona w winie

  • 9
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Łopatka pieczona w winie Więcej zdjęć (4)

Domowe wyroby nie tylko sycą żołądek ale i nasze oczy!

Składniki:

Łopatka pieczona w winie

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona w winie
Mięso myjemy i nacieramy peklosolą, następnie zawijamy dokładnie nićmi bądź naciągamy siatką do wyrobów, liść laurowy oraz plastry czosnku wciskamy między siatkę i zostawiamy całość w lodówce na około 48h. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy winem, Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez około 80-90 minut, Pod koniec włączyliśmy termoobieg i ściągaliśmy pokrywę.
Łopatka pieczona w winie
łopatkę nacieramy peklosolą i dodajemy liść i czosnek
Łopatka pieczona w winie
łopatkę owijamy siatką do wyrobów bądź nićmi
Łopatka pieczona w winie
wkładamy mięso zapeklowane na sucho do naczynia

Tagi:

siatka