mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Łopatka pieczona z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantne pieczone mięso z piekarnika

Łopatka pieczona z papryką

Składniki:

Łopatka pieczona z papryką

 

  • 1,5 kg łopatki
  • 3 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 połówki papryki konserwowej
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • vegeta
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona z papryką
Mięso natrzeć vegetą , pieprzem, papryką . Zarumienić ze wszystkich stron na oleju na patelni. Ułożyć w naczyniu do zapiekania . Obłożyć pokrojoną cebulą , papryką konserwową i papryką świeżą . Zalać wodą . Przykryć. Piekarnik nastawić na 220 * C i piec mięso 1,5 godziny. Wyjąć mięso . Do sosu dodać koncentrat i śmietanę . Dobrze rozmieszać . Doprawić do smaku, cukrem, pieprzem, vegetą i papryką . Mięso pokroić w plastry . Podawać z kluskami i sosem .

Tagi:

papryka