Strona główna Łopatka w sosie grzybowym

Łopatka w sosie grzybowym

Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 5
Łopatka w sosie grzybowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki obiad z łopatki w pysznym grzybowym sosie


trudność: łatwe
czas:

Łopatka w sosie grzybowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 sosy grzybowe
  • sól
  • pieprz
  • 600ml wody

Łopatka w sosie grzybowym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na plastry ok 2 cm grubości. Każdy rozpić tłuczkiem przez worek . Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Patelnie dobrze rozgrzać i podsmażyć każdy kawałek mięsa z obu stron, następnie mięso przełożyć do większego garnka , dodać 500ml wody i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Sosy grzybowe rozmieszać w 100ml wody i dodać do mięsa dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok 30 minut co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniaczkami i ogórkami kiszonymi lub surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łopatka w sosie grzybowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Mielone nadziewane pomidorkami Szynka peklowana  Roladki z bogatym wnętrzem
Gulasz z szynki z warzywami i ciecierzycą Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką Kotleciki mielone z kaszą
Szynka rolowana z szynkowara Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem Szynka peklowana z musztardą francuską
Rolada z pieczarkami Mięsno warzywny kociołek Zapiekana łopatka z maślanymi ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane