Strona główna Łopatka w sosie grzybowym

Łopatka w sosie grzybowym

Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 521
zdjęcia: 1 z 5
Łopatka w sosie grzybowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki obiad z łopatki w pysznym grzybowym sosie


trudność: łatwe
czas:

Łopatka w sosie grzybowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 sosy grzybowe
  • sól
  • pieprz
  • 600ml wody

Łopatka w sosie grzybowym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na plastry ok 2 cm grubości. Każdy rozpić tłuczkiem przez worek . Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Patelnie dobrze rozgrzać i podsmażyć każdy kawałek mięsa z obu stron, następnie mięso przełożyć do większego garnka , dodać 500ml wody i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Sosy grzybowe rozmieszać w 100ml wody i dodać do mięsa dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok 30 minut co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniaczkami i ogórkami kiszonymi lub surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łopatka w sosie grzybowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pieczony na jarzynach Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Cygara schabowe w sosie cebulowym Kotleciki mielone z jajkiem Grillowany boczek w pikantnej marynacie
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Polędwiczka w sosie śliwkowym Roladki schabowe nadziewane
Aromatyczna szynka Gulasz wieprzowy w sosie paprykowym Domowa wędlina z łopatki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane