Justyna92

Justyna92

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 558]

Łopatka w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki obiad z łopatki w pysznym grzybowym sosie

Łopatka w sosie grzybowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka w sosie grzybowym

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 sosy grzybowe
  • sól
  • pieprz
  • 600ml wody

Sposób przygotowania:

Łopatka w sosie grzybowym

Mięso pokroić na plastry ok 2 cm grubości. Każdy rozpić tłuczkiem przez worek . Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Patelnie dobrze rozgrzać i podsmażyć każdy kawałek mięsa z obu stron, następnie mięso przełożyć do większego garnka , dodać 500ml wody i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Sosy grzybowe rozmieszać w 100ml wody i dodać do mięsa dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok 30 minut co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniaczkami i ogórkami kiszonymi lub surówką.