Strona główna Łopatka w sosie grzybowym

Łopatka w sosie grzybowym

Justyna92 - Przepis na: Łopatka w sosie grzybowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 448
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Łopatka w sosie grzybowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki obiad z łopatki w pysznym grzybowym sosie


trudność: łatwe
czas:

Łopatka w sosie grzybowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 sosy grzybowe
  • sól
  • pieprz
  • 600ml wody

Łopatka w sosie grzybowym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na plastry ok 2 cm grubości. Każdy rozpić tłuczkiem przez worek . Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Patelnie dobrze rozgrzać i podsmażyć każdy kawałek mięsa z obu stron, następnie mięso przełożyć do większego garnka , dodać 500ml wody i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Sosy grzybowe rozmieszać w 100ml wody i dodać do mięsa dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok 30 minut co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniaczkami i ogórkami kiszonymi lub surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łopatka w sosie grzybowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane