gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Łopatka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną łopatkę wieprzową podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne. Polecam.

Łopatka z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łopatka z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z cebulą
Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Po czym układamy w głębszej patelni (na dno wlewamy pół szklanki wody i margarynę lub masło). Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i układamy na mięsie. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu i mięsa. Sos doprowadzamy do wrzenia, Mięso z sosem wykładamy na talerz.
Łopatka z cebulą
Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Łopatka z cebulą
Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i układamy na mięsie.
Łopatka z cebulą
Następnie śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu i mięsa.