Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Łopatka z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczysta marynowana łopatka wieprzowa gotowana na parze.

Łopatka z parowaru Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka z parowaru

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z parowaru
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry. Delikatnie rozbić. Delikatnie natrzeć oliwą, oprószyć przyprawą do pieczeni, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie gotować w parowarze przez 35 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Łopatka z parowaru
Umyte mięso natrzeć oliwą i przyprawami.
Łopatka z parowaru
Przyprawione mięso gotować w parowarze przez 35 minut.