IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Łosoś a`la Picasso

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowo na talerzu z łososiem w roli głównej

Łosoś a`la Picasso

Składniki:

Łosoś a`la Picasso

 

  • 4 kostki z łososia (mrożone)
  • 2 plastry sera żółtego (Goudy)
  • 4 plastry pomidora bez skórki
  • 4 czarne oliwki bez pestek
  • 4 cienkie plastry cukinii ze skórką
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • papryczka chilli do dekoracji
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Łosoś a`la Picasso
Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią zamrożone kostki łososia, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem (pryska) na złoty kolor. Odwracamy i układamy na każdej kostce po pół plastra sera, plaster pomidora, cukinii i przekrojoną na pół oliwkę. Na cukinii kładziemy po pół łyżki śmietany. Rybę obficie posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem przez około 10 minut.