PannaAmatorka

PannaAmatorka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Łosoś cytrynowo- koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i lekka rybka z cytryną

Łosoś cytrynowo- koperkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś cytrynowo- koperkowy

 

Sposób przygotowania:

Łosoś cytrynowo- koperkowy
Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki oleju mieszamy z sokiem z cytryny, koperkiem i pieprzem cytrynowym Filet obsypujemy obficie solą, obtaczamy w marynacie. Zostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny. Po tym czasie na łososiu układamy plasterki cytryny, obwijamy szczelnie folią i pieczemy ok 25 min. Ja podałam z frytkami i surówką z pora.
Łosoś cytrynowo- koperkowy
Tak zamarynowanego łososia najlepiej trzymać w lodówce kilka godzin
Łosoś cytrynowo- koperkowy
Rybę układamy na folii aluminiowej i szczelnie zawijamy