KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczny łosoś opiekany na masełku.

Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku
Kawałek fileta z łososia oczyszczamy, gotujemy wodę, wkładamy do wrzątku na 3-4 minuty i gotujemy, następnie wykładamy na papier, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, łososia skrapiamy cytryną, nacieramy pieprzem i solą, obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Szpinak blanszujemy, odcedzamy, dodajemy jogurt, posiekany czosnek, doprawiamy pieprzem i solą. Na talerz układamy sałatkę ze szpinaku, na sałatce opieczonego łososia, skrapiamy oliwą, posypujemy koperkiem. SMACZNEGO.
Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku
Łososia oczyszczamy i gotujemy kilka minut.
Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku
Podgotowanego doprawiamy przyprawami, opiekamy na masełku.
Łosoś gotowany i opiekany na szpinaku
Przygotowujemy sałatkę ze szpinaku z jogurtem.

Tagi:

szpinak