KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś grillowany z nadziewaną cukinią.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Grillowany łosoś z faszerowaną cukinią.

Łosoś grillowany z nadziewaną cukinią. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś grillowany z nadziewaną cukinią.

 

  • 100 gr świeżego fileta z łososia,
  • 1/4 cukinia,
  • łyżka wiórek parmezanu,
  • zielenina do dekoracji,
  • oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Łosoś grillowany z nadziewaną cukinią.
Fileta z łososia dokładnie myjemy osuszamy, skrapiamy cytryną, doprawiamy solą, pieprzem, nacieramy oliwą, kawałek cukinii wydrążamy i faszerujemy parmezanem, wszystko wkładamy do piekarnika na 160 stopni, czas około 30 minut. Gotowa potrawę wykładamy na talerz udekorowany zieleniną lub inne pomysły, ja użyłem marchewkę, kapustę i szczypce z kraba. SMACZNEGO.
Łosoś grillowany z nadziewaną cukinią.
Łososia dokładnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy.

Tagi:

cukinia