Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Łosoś na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łosoś z pietruszką i odrobiną masła

Łosoś na parze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś na parze

 

  • 2 kawałki filetów z łososia, mniej więcej po 150g
  • łyżka masła
  • pieprz cytrynowy
  • sól ziołowa
  • suszona natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Łosoś na parze
Łososia po umyciu doprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Posypujemy sporą ilością suszonej natki pietruszki. Na każdym kawałku ryby kładziemy pół łyżki masła. łososia gotujemy na parze ok 15 minut
Łosoś na parze
Spora ilość pieprzu cytrynowego i jeszcze więcej suszonej natki
Łosoś na parze
łosoś gotowany na parze jest niezwykle delikatny w smaku
Łosoś na parze
kawałek takiego łososia gotowanego na parze, to ciekawa propozycja na obiad