kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łososia pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem cytrynowym, obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni.

Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów

Składniki:

Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów

 

 

 

  • 4 kalarepki

 

  • 1/2 cebuli

 

  • 200 ml śmietanki 30%

 

  • 3 łyżki oliwy

 

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów
Łososia pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem cytrynowym, obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i borowiki, po kilku minutach dodać śmietankę, estragon i sól morską. Gotować na małym ogniu 5 minut. Pod koniec dodać kawałki łososia. Podawać w wydrążonej, zblanszowanej kalarepce.

Tagi:

przyprawy